Eikö olisikin upeaa, jos voisit hakea työpaikkaa ilman, että joutuisit kertomaan nimeäsi tai ikääsi ja vain työtaustallasi olisi merkitystä? Työtä hakiessasi ei olisi väliä olisitko mies vai nainen, vain osaamisesi huomioitaisiin.

 

20.8.2018 Kalevassa julkaistu uutinen ”S-ryhmä kokeilee nimetöntä työnhakua vähentääkseen syrjintää - osa EK:n aloittamaa kampanjaa” tiedottaa S-ryhmien osallistuvan Elinkeinoelämän Keskusliiton aloittamaan kampanjaan, jossa tavoitteena on ehkäistä syrjinnän vähentäminen työnhaussa. Moni suomalainen on kokenut syrjintää työnhaussa ikänsä, ulkonäkönsä, sukupuolensa tai sukupuolisuuntautumisensa perusteella. Olisi ideaalista, jos tämä tieto poistettaisiin työtä hakiessa. Vai olisiko?

 

Työntekijöiden halutaan olevan tehokkaita ja ammattitaitoisia. Usein näiden kriteereiden esteenä voi olla esimerkiksi ikä, ulkonäkö tai sukupuoli. Hakijan ollessa nuori, työnantaja voi olettaa tämän olevan kokematon ja ammattitaidoton. Iäkkäämpää hakijaa voidaan pitää riskinä terveytensä vuoksi. Työnantaja voi taas kokea naisen olevan liian heikko fyysiseen työhön tai olevan riski hänen ollessa  perheenperustamisvaiheessa. 

 

Vaikka kuinka hyvältä nimetön työnhaku kuulostaakin, siinä on kääntöpuolensa. Jos työnantaja nimenomaan etsii työhön nuoria työntekijöitä, hakuvaiheessa hänellä ei ole aavistustakaan hakijoitten iästä. Hän pääsisi vasta haastattelussa näkemään hakijat. Mitä varten työtä hakiessa ei voi jo kertoa ikäänsä tai sukupuoltansa, kun työnantaja tulee sen kuitenkin haastattelussa näkemään? 

 

 

Loppujen lopuksi työntekijän iällä, ulkonäöllä, sukupuolisuuntautumisella tai sukupuolella ei ole mitään merkitystä, vaan osaamisella ja asenteella. Olen ehdottomasti tämän kokeilun kannalla, koska emme voi muuten tietää toimisiko hakutapa, jos sitä ei laitettaisi käyttöön. Olisin todella tyytyväinen, jos kokeilu toimisi ja saisimme näin tasavertaisen hakutavan työelämään.