Taloussanomien uutisessa 19.9 “Lidl poistaa muovipussit kaupoistaan päiväksi – ”Kulutus ei ole laskenut riittävästi”” uutisoitiin Lidlin tempauksesta jossa he vetävät yhtenä päivänä myynnistä kaikki kertakäyttöiset muovipussit. Tarjolla on kuitenkin kesto- ja paperikasseja sekä esimerkiksi hedelmä osastolla on biopusseja. Seuraavana päivänä muovipussit tulee myyntiin saman hintaisina kuin paperikassit eli muovipussien hinta kallistuu huomattavasti.  

 

Mielestäni idea kertakäyttöisten muovipussien vähentämiseksi on loistava ja muidenkin kauppojen tulisi kokeilla vastaavaa. Jos vaihtoehtoina on paperipussi ja muovipussi jotka ovat samanhintaisia tulisin ainakin itse todennäköisesti ostamaan paperipussin jota voin käyttää myös uudestaan ja säästän rahaa. Vaihtoehtoisesti kantaisin esimerkiksi omaa reppua kaupassa mukana. Vaikka hinnat kallistuvat en näe tässä kuluttajien kannalta minkäänlaista ongelmaa vaan todennäköisesti kuluttajatkin saattavat hyötyä muutoksesta kun joka kerta ei tule ostettua sitä halpaa muovipussia.  

Ainoana ongelmana voisi kuitenkin ehkä olla se, että tilanteessa jossa kauppareissu tehdään yllättäen eikä mukana ole omaa kassia saattaa tuntua hieman turhauttavalta maksaa niin paljon pussista joita jo kotoa ehkä löytyisi. Osa ihmisistä myös tykkää käyttää kaupan muovipusseja roskapusseina, joten tämä todennäköisesti tarkoittaa sitäettä roskapussit täytyisi tulevaisuudessa ostaa erikseen.  

Lidl näyttää siis hyvää esimerkkiä ja tekee mielestäni vastuullisen liikkeen sillä muovinkulutus on maapallollamme jo liian suuri ongelma.