Helsingin Sanomien jutussa ”Olen hyväksynyt sen, etten välttämättä sovellu joka paikkaan”, sanoo raitio­vaunun­kuljettaja Juha-Matti Aho – Suhtautuminen tatuointeihin on muuttunut työelämässä, kerrotaan tatuointien vaikutuksesta työllistymiseen. Uutisen on kirjoittanut Ines Siren 28.8.2018.  

 

Mielestäni tatuointien ei pitäisi muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta vaikuttaa töiden saamiseen. Jos tatuoinnit jäävät työvaatteiden alle, en näe mitään syytä, miksi niiden olemassaolo olisi este.  Jos tatuoinnit eivät ole epäasiallisia, mikseivät ne saisi vaikka näkyäkin? Ne ovat koristamassa ihoa ja ovat tapa ilmaista itseään. Jotkut peittävät myös esimerkiksi leikkausarpia tatuoinneilla, joten tatuoinnin hankkimiseen voi “oikeakin” syy.  

 

Tatuoinnit eivät huononna ihmisen pätevyyttä tai työpanosta. Jutussa painotetaan ”Työnsaanti riippuu paljon siitä, miten kantaa itsensä ja pitää itsestään huolta, mikä on täysin totta. Myös työnantajien pitäisi keskittyä näihin seikkoihin, eikä siihen kenen ihosta löytyy mustetta ja kenen ei. Itselläni on suunnitelmissa hankkia tatuointeja myös näkyviin paikkoihin. Toivon, etten sen vuoksi menetä mahtavia työmahdollisuuksia. Toisaalta, jos työpaikassa ollaan niin kapeakatseisia, ehkä se ei ole minua varten. Suomalaisten suhtautuminen tatuointeihin on kuitenkin viimein alkanut muuttua, eivätkä vanhat konservatiivit voi sitä estää.